Προκήρυξη θέσης συνεργάτη για την Κάριτας Νάξου – Τήνου

ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ» ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ   Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Τ Τ Ε Ι την πλήρωση θέσης εξωτερικού συνεργάτη/συνεργατών προκειμένου για τη λειτουργία στην Τήνο του «Κέντρου Ακρόασης» (social counseling center) την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά & το συντονισμό προγράμματος ανταλλαγής νέων εθελοντών.

Πρόσκληση στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Κάριτας 2023 

Την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Αντωνίου στη Χώρα Τήνου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της τοπικής μας Κάριτας Νάξου – Τήνου τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Δράση του Κέντρου Ακόασης και παροχή βοηθημάτων Παρουσίαση λειτουργίας του κοινωνικού χώρου Serviam Café Προγραμματισμός δράσεων τυχόν επιπλέον θέματα που.

Έρανος αγάπης για τους Πυρόπληκτους

Αρκετοί πιστοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας και συνεισέφεραν προσφέροντας τον οβολό τους στον έρανο που διενεργήθηκε στο διάστημα 6 –  27 Αυγούστου 2023. Παρακάτω το αποτέλεσμα των ενοριών της εκκλησιαστικής επαρχίας Νάξου – Τήνου το οποίο κατατέθηκε στην Κάριτας Ελλάς η οποία σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυό της είναι παρούσα.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές δημοτικού

Η Κάριτας Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου έπειτα από τη μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία που είχαν οι δράσεις για τα παιδιά την άνοιξη του 2022 σχεδίασε και πρότεινε εκ νέου φέτος ποιοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν το μήνα Μάιο στους χώρους του συγκροτήματος της ιστορικής πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών Τήνου.  Σε.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου μαθητές/μαθήτριες που φοιτούν στην Ε’ τάξη τουΔημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών Αμαρουσίου και οι συνοδεύοντεςεκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο της σχολικής τους εκδρομής στην Τήνο νααπολαύσουν ένα πρωινό γεμάτο από εκπαιδευτικές δραστηριότητες παράλληλα με τη βιωματικήγνωριμία της ίδρυσης και της ιστορικής διαδρομής του σχολείου τους πριν αυτό μετεγκατασταθείστην Αττική..

SERVIAM CAFÉ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

Η περίοδος λειτουργίας του κοινωνικού καφέ της Κάριτας για το 2022 ήταν από τα μέσα Μαΐου έως τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, απασχολήθηκαν έξι εργαζόμενοι με πλήρες ωράριο και ασφαλιστική κάλυψη, ένας εκ των οποίων αναγνωρισμένος πρόσφυγας, ενώ σε δυο από αυτούς εξασφαλίσθηκε και διαμονή. Επιπρόσθετα στη λειτουργία του καφέ εκτός από τα μέλη του.

ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση από όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής μας στο κάλεσμα της Ιεραρχίας για τη συγκέντρωση χρημάτων προς ανακούφιση των συνανθρώπων μας στη Τουρκία και τη Συρία. Παρακάτω το ποσό που συγκεντρώθηκε το οποίο θα αποσταλεί μέσω της Κάριτας Ελλάς στις Κάριτας Τουρκίας και Κάριτας Συρίας. Οι ανάγκες είναι τεράστιες και προς βοήθεια.

ΚΑΡΙΤΑΣ ΤΗΝΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η τετραετής θητεία του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Νάξου – Τήνου ολοκληρώνεται φέτος. Καλούνται λοιπόν σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου όλα τα μέλη να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου συμβουλίου στο αίθριο «Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ» στην Ξινάρα την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 18.30 – 19.00 Προσέλευση.

ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη καλύτερη και έγκαιρη προετοιμασία της λειτουργίας του κοινωνικού και πολιτιστικού χώρου SERVIAM CAFÉ στα Λουτρά της Τήνου κατά τη καλοκαιρινή περίοδο 2022, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση των μελών του ΔΣ επιθυμούμε να ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.