SERVIAM CAFÉ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

Η περίοδος λειτουργίας του κοινωνικού καφέ της Κάριτας για το 2022 ήταν από τα μέσα Μαΐου έως τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, απασχολήθηκαν έξι εργαζόμενοι με πλήρες ωράριο και ασφαλιστική κάλυψη, ένας εκ των οποίων αναγνωρισμένος πρόσφυγας, ενώ σε δυο από αυτούς εξασφαλίσθηκε και διαμονή. Επιπρόσθετα στη λειτουργία του καφέ εκτός από τα μέλη του.

ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση από όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής μας στο κάλεσμα της Ιεραρχίας για τη συγκέντρωση χρημάτων προς ανακούφιση των συνανθρώπων μας στη Τουρκία και τη Συρία. Παρακάτω το ποσό που συγκεντρώθηκε το οποίο θα αποσταλεί μέσω της Κάριτας Ελλάς στις Κάριτας Τουρκίας και Κάριτας Συρίας. Οι ανάγκες είναι τεράστιες και προς βοήθεια.

ΚΑΡΙΤΑΣ ΤΗΝΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η τετραετής θητεία του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Νάξου – Τήνου ολοκληρώνεται φέτος. Καλούνται λοιπόν σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου όλα τα μέλη να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου συμβουλίου στο αίθριο «Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ» στην Ξινάρα την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 18.30 – 19.00 Προσέλευση.

ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη καλύτερη και έγκαιρη προετοιμασία της λειτουργίας του κοινωνικού και πολιτιστικού χώρου SERVIAM CAFÉ στα Λουτρά της Τήνου κατά τη καλοκαιρινή περίοδο 2022, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση των μελών του ΔΣ επιθυμούμε να ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.

ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ

Ανανέωση πιστοποίησης

Επαναπιστοποίηση Κάριτας Νάξου – Τήνου Με χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την έκδοση του ΦΕΚ αρ. 5436 τεύχος β’ με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2021 το οποίο αφορά στην ανανέωση για άλλα τέσσερα έτη (2021 – 2025) της πιστοποίησης της Τοπικής μας Κάριτας από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ως εγκεκριμένος φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας.

ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ

Αποστολή ειδών

Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τους αντίστοιχους φορείς η εθελοντική ομάδα ρουχισμού προετοίμασε και απέστειλε ένα μεγάλο όγκο χειμερινού ρουχισμού, υποδημάτων, κλινοσκεπασμάτων και παιχνιδιών στην Αθήνα. Ειδικότερα εστάλησαν: 15 σάκοι ρούχα ανδρικά, 8 σάκοι ρούχα γυναικεία, 6 σάκοι ρούχα παιδικά, 2 σάκοι ρούχα βρεφικά, 3 σάκοι μπουφάν ενηλίκων, 4 παιδικά καρότσια, 6 κούτες υποδήματα και 60.

ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ

SERVIAM CAFÉ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του ΔΣ στις 16 Οκτωβρίου 2021 επιχειρήθηκε μια πρώτη αξιολόγηση της λειτουργίας του Serviam Café. Κατά γενική ομολογία η πρώτη σεζόν λειτουργίας του κοινωνικού και πολιτιστικού καφέ της Κάριτας στα Λουτρά της Τήνου παρά τις δυσκολίες ήταν ικανοποιητική. Οι επισκέπτες στη πλειοψηφία τους παρά τις όποιες αστοχίες ή ελλείψεις.

ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ / ΕΝΑΡΞΗ SERVIAM CAFÉ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 απογευματινή ώρα από τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο ο αγιασμός του «SERVIAM CAFÉ». Ευλογήθηκε έτσι η έναρξη λειτουργίας του κοινωνικού και πολιτιστικού χώρου της Κάριτας Νάξου – Τήνου σε μια σύντομη τελετή γεμάτη αισιοδοξία, με την ευχή και η προσπάθεια αυτή να αγκαλιαστεί από ντόπιους και επισκέπτες της Τήνου και.

ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΤΗΝΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ -ΤΗΝΟΥ» ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Τ Τ Ε Ι σε συνεργασία με την Κάριτας Ελλάς, την πλήρωση θέσεων για τη στελέχωση του κοινωνικού & πολιτιστικού χώρου «SERVIAM CAFÉ» στα Λουτρά της Τήνου εντός της ιστορικής πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών.